Favoriet

Bedrijfsnieuws

Abemec Dronten naar Aeres Agri Innovation Centre

Abemec verhuist de locatie in Dronten van de Havenweg naar de Wisentweg. Het tijdelijke onderkomen is tevens de locatie van Aeres Agri Innovation Centre.

Abemec Dronten ziet zich genoodzaakt te verhuizen, omdat de huidige locatie aan de Havenweg bestemd is voor woningbouw. De keuze voor de locatie aan de Wisentweg heeft te maken met de samenwerking tussen Abemec en Aeres Hogeschool. ‘Beide partijen versterken elkaar op het gebied van innovatie in onderwijs en onderzoek op het gebied van moderne landbouwmechanisatie’, meldt Abemec.

Geen tuin en park meer

Voor Abemec is de samenwerking de aanleiding om de activiteiten voor Abemec Dronten te herstructureren. Concreet houdt dat in dat de tuin- en parkactiviteiten beëindigd worden. Dat biedt de ruimte voor andere activiteiten, waaronder robotisering. Abemec is sinds maart 2019 distributeur in Nederland voor de robottechniek van NAIO en AgroIntelli.

Nieuwbouw

Binnenkort wordt er een bouwvergunning aangevraagd voor nieuwbouw naast het huidige Aeres-gebouw. Dat zal de definitieve locatie van Abemec Dronten worden. De verwachting is dat de nieuwbouw ruim een jaar in beslag zal nemen.