Favoriet

Bedrijfsnieuws

Investeerder Triton neemt meerderheidsbelang in Reesink

Een vennootschap van investeringsmaatschappij Triton Partners neemt een meerderheidsbelang in Royal Reesink. Triton investeert samen met het huidige management in Reesink, het moederbedrijf van ondermeer Claas-importeur Kamps de Wild en Kuhn-importeur Reesink Agri.

Triton neemt de aandelen over van Gilde Buy Out Partners, een consortium bestaande uit Gilde, Todlin en Navitas dat in 2016 een meerderheid in Reesink verwierf. Naar verwachting wordt de overname in de tweede helft van dit jaar afgerond. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid, willen Reesink en Triton niet zeggen. Peder Prahl, directeur van de General Partners voor de Triton fondsen, zegt in een persbericht: “We kijken ernaar uit om als stabiele eigenaar het management en de medewerkers van Royal Reesink actief te ondersteunen door te investeren in de groei en de ontwikkeling van het bedrijf. Onze branchekennis en ons internationale netwerk zullen de positie van Royal Reesink als betrouwbare partner voor toonaangevende fabrikanten in de verschillende sectoren verder versterken.”

Gerrit van der Scheer, de CEO van Reesink is blij met deze overname van de aandelen. “We heten Triton van harte welkom als de nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Triton is ongetwijfeld de juiste partner om ons te helpen onze sterke merkenportefeuille en onze mogelijkheden voor service en dienstverlening optimaal te benutten.”