Favoriet

Bedrijfsnieuws

Meer orders voor Europese fabrikanten

Eindelijk is de Business Barometer van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector, weer wat positiever. Na maanden van neerwaartse trends, wordt er voor de komende periode een stijging verwacht in het aantal orders vanuit de Europese markt.

Hoewel de stemming in de sector over het algemeen nog niet ontzettend positief is, lijkt de weg naar boven voorzichtig ingeslagen. Op basis daarvan concludeert de CEMA dat de recessie niet lang meer zal duren. Dat wordt bevestigd door het feit dat de meeste Europese fabrikanten in plaats van een omzetdaling voor de komende tijd een onveranderde omzet verwachten.

14 procent verwacht meer orders

De Business Barometer wordt gemaakt op basis van een enquĂȘte onder 140 managers van Europese fabrikanten uit 9 landen. 14 procent van hen verwacht meer orders, 59 procent voorziet een onveranderd aantal orders. De groei in het aantal orders komt voor het grootste gedeelte van Europese dealers die verwachten dat eindgebruikers hen de komende tijd van hun voorraad af zullen helpen.

Verenigd Koninkrijk onderaan

In tegenstelling tot de afgelopen maanden, lijkt de stemming op de Europese markt dus positiever te worden. De Scandinavische landen springen er volgens de Barometer uit. Het Verenigd Koninkrijk heeft nog geen zicht de laatste plek op de ranglijst te verlaten.