Favoriet

Bedrijfsnieuws

Trioliet neemt fabriek Ursus over

Trioliet neemt de fabriek van de Poolse trekker- en landbouwmachineproducent Ursus in Opalenica over. Dat meldt Trioliet. Ursus is al meer dan een kwart eeuw toeleverancier van de voermengwagenfabrikant uit Oldenzaal en levert frames en onderdelen.

Per 1 maart 2020 is Trioliet de nieuwe eigenaar en gaat het bedrijf verder onder de naam Trioliet Polska. De belangrijkste reden voor de overname is het verbeteren van het logistieke proces van Trioliet . Daarmee wil het bedrijf verdere groei realiseren.

15.000 vierkante meter

De overname behelst meerdere productiehallen met een totale oppervlakte van omgeveer 15.000 vierkante meter op een perceel van ruim zeven hectare, de productiemachines en installaties en het volledige personeelsbestand bestaande uit 85 medewerkers. Ook de huidige directeur van Ursus Opalenica, de heer Kandula, blijft aan en wordt directeur van Trioliet Polska.

Meer personeel

Dit jaar investeert Trioliet in de uitbreiding van het machinepark. Verder is het bedrijf voornemens om in 2021 een nieuwe productiehal te bouwen. De verwachting is dat er in de komende jaren extra personeel aangesteld wordt om de productiecapaciteit te verhogen.

Alamo Group

In het najaar van 2019 was Alamo Group nog de beoogde overnamekandidaat. De onderhandeling zijn destijds op nietsĀ  uitgelopen. Door het afketsen van de Alamo-deal dreigde het fout af te lopen voor Ursus. Maar omdat Ursus de aandeelhouders wel zo ver had gekregen akkoord te gaan met de verkoop van de productielocaties in Dobre Miasto en Opalencia, was er weer licht aan het einde van de tunnel. Een van de locaties, die in Opalencia, is sinds deze week dus eigendom van Trioliet.