Favoriet

Bedrijfsnieuws

MTT Tractors failliet verklaard, doorstart volgt

MTT Tractors uit Arnhem, de fabrikant die een hybride trekker aan het bouwen was, is op 1 mei 2020 door de rechtbank van Gelderland op eigen verzoek failliet verklaard. Een geïnteresseerde partij heeft inmiddels verschillende bedrijfsonderdelen overgekocht van MTT Tractors, dat staat beschreven in het openbaar faillissementsverslag.

Het faillissement kwam als een grote verrassing. LandbouwMechanisatie volgt MTT Tractors immers op de voet in de podcastserie ‘In productie’. Directeur Paul van Ham gaf in de eerste aflevering aan wel op zoek te zijn naar investeerders. Desondanks zou er genoeg geld zijn om het prototype af te bouwen, verklaarde Van Ham.

Langdurige discussie

Uit het faillissementsverslag wordt duidelijk dat MTT Tractors in een langdurige discussie met Machinefabriek Boessenkool verwikkeld is geraakt. Eerder werkte MTT Tractors samen met Machinefabriek Boessenkool en ontwikkelden zij in 2017 de MultiToolTrac T220. Beide partijen probeerden met behulp van een mediator de discussie tot een goed einde te brengen, maar dit is niet gelukt. Uiteindelijk liepen de kosten voor MTT Tractors zo hoog op, dat Van Ham zich genoodzaakt voelde faillissement aan te vragen.

Doorstart

Een partij, die geïnteresseerd is in een aantal bedrijfsonderdelen van MTT Tractors, heeft inmiddels met de curator een overeenstemming bereikt. Het is nog onduidelijk welke partij dit is en welke onderdelen het bedrijf precies heeft opgekocht. Wel is duidelijk dat het bedrijf ook interesse heeft in de intellectuele eigendomsrechten van MTT Tractors. De curator onderzoekt nog over welke eigendomsrechten MTT Tractors beschikt en of deze ook overdraagbaar zijn.

Podcast

In de laatste aflevering van de podcastserie hoor je een uitgebreid verslag over het faillissement. Afhankelijk van de voortgang van de faillissementsprocedure verschijnt de podcast binnen enkele weken online.