Favoriet

Bedrijfsnieuws

Neemt Kraakman nog meer John Deere dealers over?

Het lijkt erop dat het Nederlandse John Deere dealernetwerk nog kleiner zal worden. Nam Kraakman onlangs nog Staadegaard over, nu heeft het er alle schijn van dat het bedrijf ook AgriMachines in zal lijven.

Kraakman Perfors schreef op 26 mei namelijk twee nieuwe besloten vennootschappen in bij de Kamer van Koophandel, te weten Kraakman Vervaet bv en Kraakman Stehouwer bv. Beide bedrijven hebben Agriport 127, Middenmeer als vestigingsadres. Hetzelfde adres als dat van de Kraakman Perfors-vestiging op het AgriPort industrieterrein. De Kraakman AGM Holding is bestuurder van beide bedrijven.

Vijf vestigingen

Bij Agrimachines, het John Deere dealerschap van Vervaet en Stehouwer, horen momenteel vijf vestigingen, te weten die in Biervliet, Wolphaartsdijk, Steenbergen, Maasdam en Nieuwe Tonge. Of al die vestigingen overgaan naar Kraakman, is nog onduidelijk. De betrokken partijen hebben afgesproken vooralsnog geen uitlatingen te doen.

Twee of drie dealers

Neemt Kraakman Stehouwer en Vervaet over, dan zijn er nog drie John Deere dealers in Nederland over. Groenoord in het noordoosten van Nederland, Kraakman Perfors in het westen van het land en in Limburg en Geert-Jan de Kok in het zuiden. Of het bij deze drie blijft is nog maar de vraag. John Deere heeft aangegeven dat in Nederland ruimte zou zijn voor twee of drie dealers.