Favoriet

Bedrijfsnieuws

Tegenslag voor Nederlandse trekkerverkoop

De Nederlandse trekkerverkoop heeft het in april zwaar te verduren gehad. In de vierde maand van het jaar werden 218 exemplaren verkocht. Vorig jaar was het verkooptotaal in april nog 317.

Van januari tot en met april 2020 zijn er in Nederland 836 trekkers verkocht. In dezelfde periode vorig jaar was dat aantal 992. Met het huidige totaal is 2020 tot nog toe het slechtste verkoopjaar sinds jaren.

Theo Vulink, branchemanager Fedecom: “We merken vooral dat veehouders afwachtend zijn. Het nieuws van afgelopen week over het advies van Commissie Remkes heeft het er niet beter op gemaakt. De investeringsbereidheid is er zeker, maar er moet eerst zekerheid komen. Veehouders vragen zich af hoe hun business er over een tijdje uit ziet, dat kan nu nog niet gezegd worden. Hoewel akkerbouwers geen topjaar hebben gehad, loopt  het qua trekkerverkoop in de akkerbouw nog wel redelijk door.”

De verkoop van compacttrekkers gaat ten opzichte van vorig jaar wel goed. Tot en met april werden 216 compacttrekkers verkocht. Vorig jaar lag dat aantal nog 30 stuks lager.