Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fedecom-leden: eerste schrik Corona achter de rug

Machineleveranciers die actief zijn in agro, groenbeheer en bedrijfslogistiek geven aan last te hebben van de gevolgen van Corona. Dat blijkt uit een enquete onder Fedecom-leden. 42 procent van de ondervraagden verwacht het komende kwartaal een omzetdaling van meer dan 10 procent.

Daarmee is de eerste schrik van een economische chaos achter de rug, want twee maanden geleden verwachtte 76 procent van de ondervraagden nog een omzet- en orderdaling van meer dan 10 procent. Daarentegen zegt 34 procent van de leden nog wel op of onder de grens te zitten van voldoende eigen vermogen voor het opvangen van de Corona-effecten.

Onderhoud en reparatie

De grootste impact is te zien aan de verkoop van (gebruikte) machines. 37 procent van de fabrikanten/importeurs verwacht een afname met meer dan 10 procent, terwijl 31 procent van de dealers deze afname verwacht. Dealers hebben de tegenvallende verkoop nog op kunnen vangen met onderhoud, reparatie en service.

De groep enquĂȘtedeelnemers die geen negatieve effecten ondervindt van Corona, beslaat 14 procent van het geheel en is vooral te vinden in de segmenten groen- en tuinbouwtechniek.