Favoriet

Bedrijfsnieuws

Pak de agenda er maar bij: de beurzen begin 2021

Vanwege de Corona-maatregelen hebben de meeste Europese beursorganisaties de evenementen die voor 2020 gepland stond verplaatst naar 2021. Dat betekent voor begin volgend jaar een volle beursagenda.

Januari

Te beginnen in Denemarken. De tweejaarlijkse beurs Agromek vindt plaats van 19 tot en met 22 januari. Het evenement in Herning, in het westelijk gelegen Midden-Jutland, trekt gemiddeld zo’n 45.000 bezoekers.

Februari

En dan is het de beurt aan de EIMA in Bologna. De beurs vindt plaats van 3 tot 7 februari. Daarmee lijkt de onenigheid met de organisatie van de SIMA voort te duren, want de Italianen plannen hun beurs een kleine drie weken vóór de SIMA. In april 2019 lagen de organisaties van beide beurzen al met elkaar in de clinch toen de Parijzenaren bekend maakten hun beurs naar november van de even jaren te verplaatsen. Dat is precies de maand waarin ook de EIMA plaatsvindt. Destijds zei EIMA-organisator FederUnacoma daarover: “De beslissing, die een ravage aanricht op de internationale kalender van evenementen over landbouwmachines, heeft tot doel de Bologna-tentoonstelling te verzwakken.”

EuroTier

En alsof het nog niet druk genoeg is, is het vervolgens de beurt aan EuroTier in Hannover. Twee weken na Agromek en aansluitend op de EIMA, op 9 februari, opent beursorganisatie DLG de deuren van het Messecenter. De vierdaagse beurs zou in eerste instantie plaatsvinden in november dit jaar, maar is nu verplaatst. De vorige editie in 2018 trok 155.000 bezoekers.

Daarna is het zaak even bij te komen om 9 dagen later, op 21 februari, in de auto of trein naar Parijs te komen. De SIMA heeft net als EIMA en EuroTier het evenement verplaatst naar februari 2021. Het verplaatsen van de beurs gebeurt eenmalig. Dat betekent dat er van 6 tot en met 10 november 2022 weer een editie plaatsvindt.