Favoriet

Bedrijfsnieuws

Polymax Kamerik importeur van Faresin verreikers

Polymax uit Kamerik is sinds begin dit jaar de Nederlandse importeur van de Italiaanse Faresin verreikers. Het bedrijf haalt zowel de diesel als de elektrische modellen naar Nederland.

De Faresin Full Electric 6.26 (6 meter, 2,6 ton) was al te zien op AgriTechnica. De machine kan met een volle accu van 300 Ah vier uur continu werken. De machine kan voor het vergroten van de capaciteit worden uitgerust met een accu van 400 Ah. De elektrische verreiker heeft vierwielbesturing, vierwielaandrijving. De Full Electric 6.26 heeft twee elektrische circuits: eentje voor de hydraulische aandrijving van de mast en eentje voor de aandrijving van de wielen. Faresin kan onder meer een vorkenbord, balenklein, jib en grondbak leveren. Ook een snellader behoort tot de opties. Directeur Ben Kwant: “Een demomachine is in Nederland geweest. Die rijdt nu in Zweden. Inmiddels hebben we de eerste verkocht, die wordt over twee weken geleverd.”

Naast de elektrische verreiker haalt Polymax ook twee dieselmachines naar Nederland. De Faresin Faresin 9.30 Classic 55 met een vermogen van 55 kW. De machine reikt tot 9 meter hoog en kan 3.000 kg tillen. Daarnaast kan Polymax de 6.26 Classic leveren. De kleinere machine lift tot 6 meter hoogte en kan 2.600 kg aan. De 6.26 is de basis geweest voor de Full Electric 6.26. Faresin heeft de elektrische machine op hetzelfde chassis ontwikkeld als de ‘gewone’ 6.26.