Favoriet

Bedrijfsnieuws

Climmar: 80 procent dealerbedrijven voelt impact Corona

Tachtig procent van de Europese machinedealers ervaart impact van Corona. Dat blijkt uit een quick scan van Climmar, de Europese koepelorganisatie voor dealers. Zeventig procent zegt beduidend minder omzet te boeken.

Tachtig procent van de Europese dealerbedrijven ervaart impact van Corona. Dat blijkt uit een quickscan van Climmar, de Europese koepelorganisatie voor dealers. Zeventig procent zegt beduidend minder omzet te boeken.

Uit het onderzoek van Climmar blijkt dat voor de verkoop van nieuwe machines te lijden heeft onder de huidige omstandigheden. Vooruitkijkend op de komende twee maanden zegt 70 procent van de Europese dealers in te leveren op omzet en orders. Daarvan verwacht 16 procent een omzetdaling van meer dan 25 procent. Voor de verkoop van gebruikte machines geldt ook dat de impact voelbaar is, maar minder in vergelijking met nieuwe machines.

Reparatie en onderhoud

Het effect van de crisis op reparatie- en onderhoudswerkzaamheden zijn minder groot. Dealerbedrijven hebben, zo blijkt uit het onderzoek, nog genoeg werk. Dat is vooral te danken aan het voorjaarswerk waarbij machines volop werden ingezet.

Aan het onderzoek deden 660 dealerbedrijven uit 14 landen mee. Van die zegt 45 procent financiƫle steun nodig te hebben om de crisis te kunnen doorstaan. De steun zou volgens die bedrijven kunnen bestaan uit bankkrediet of voorraadfinanciering. 13 procent van de respondenten geeft aan geen steunmaatregelen nodig te hebben.