Favoriet

Bedrijfsnieuws

Vakbeurzen Agrotechniek Holland en Groentechniek Holland naar zomer 2022

De Nederlandse landbouwmechanisatievakbeurs Agrotechniek Holland vindt pas weer in 2022 plaats. Tegelijkertijd schuift organisator Fedecom ook de 2021 editie van Groentechniek Holland, de vakbeurs voor de groensector, naar 2022 en kiest het voor een ander tijdstip.

Dat betekent dat Agrotechniek Holland (ATH) en Groentechniek Holland (GTH) tegelijkertijd zullen plaats vinden. De organisatie kwam tot de conclusie dat vanwege de verplaatsing van grote internationale vakbeurzen naar 2021 de beursagenda voor dat jaar overvol dreigt te raken. Dat zorgt niet alleen voor hoge kosten maar ook voor planningsproblemen voor de standhouders die ook naar de internationale beurzen gaan. “Daarnaast zullen bedrijven de komende periode gebruiken om te herstellen van de economische impact van de corona-crisis”, zegt Gerard Heerink, directeur van Fedecom.

Naar juni

Tegelijkertijd zal het tijdstip waarop de beurs plaatsvindt veranderen. Het gecombineerde evenement zal namelijk in de zomer, bij voorkeur in de maand juni, plaatsvinden en niet in september, zoals tot nu toe jarenlang het geval is geweest. Dat betekent ook dat Fedecom naar een andere beurslocatie moet uitkijken. In juni kan de beursorganisatie namelijk niet op het terrein van Walibi in Biddinghuizen terecht. “We willen de beurs wel centraal in Nederland organiseren. En dan ook nog het liefst in de Flevopolder”, zegt Willem Bierema, beursmanager van ATH en GTH.  Hij is daarover in gesprek met de gemeente Dronten. Mocht de zoektocht naar een nieuw terrein op niets uitlopen, dan kan Fedecom de beurs altijd, zoals het gewend is, in september op het terrein van Walibi organiseren.

Overlap

Het gecombineerde evenement vindt nog steeds buiten plaats. Toch probeert de organisatie de twee beurzen te scheiden. De exposanten van de twee evenementen krijgen een herkenbaar eigen beursterrein met een eigen opzet. Exposanten die op beide beurzen willen zijn, kunnen hun stand kwijt op een overlappend beursterrein. “Er is synergie in een groeiend deel van de exposantengroepen en ook gedeeltelijke overlap in bezoekersdoelgroepen. Bezoekers die in beide segmenten actief zijn kunnen alle relevante informatie tijdens één beursbezoek verzamelen”, meent beursmanager Bierema.

Digitale beurs

Dit najaar wil Fedecom gedurende twee dagen een digitale beurs organiseren. Bezoekers zouden gedurende die twee dagen een website kunnen bezoeken waar vertegenwoordigers van bedrijven hen te woord staan via een chat-functie op die website. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers gebruik maken van beursaanbiedingen en video’s bekijken, zo is het idee.