Favoriet

Trekkerverkoop

Record machineverkoop in Australië

De trekkerverkoop in Australië passeerde in juni voor het eerst sinds 1981 de grens van 2.000 exemplaren per maand. Dat is 48 procent meer dan in juni vorig jaar, zo meldt meldt de Tractor and Machinery Association of Australia (TMA).

De reden voor de forse verkoopstijging zijn de goede weersomstandigheden en de grote vraag naar lokaal geproduceerd voedsel als gevolg van Corona.

Naast de groeiende trekkerverkopen werden er in het eerste halfjaar van 2020 in totaal 134 maaidorsers verkocht. Dat zijn er 21 meer ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de balenpersen vonden goede aftrek. Ten opzichte van vorig jaar steeg de verkoop van de machines met 36 procent.

Volgens de TMA is de vraag nu wat er gebeurt met de machinevoorraad bij Australische dealers. Europese en Amerikaanse fabrikanten hebben als gevolg van de Covid 19 pandemie tijdelijk hun productie deels of helemaal moeten staken. Dat zou kunnen betekenen dat er minder geleverd kan worden in de komende periode. Machines die vanuit Japan worden geimporteerd zullen, zo meldt de TMA, blijven komen omdat de fabrieken daar op volle kracht door hebben kunnen produceren.