Favoriet

Bedrijfsnieuws

Wacker Neuson Group levert flink in

In de eerst helft van 2020 behaalde Wacker Neuson Group, het moederbedrijf van Wacker Neuson, Kramer en Weidemann, een omzet van 796,7 miljoen euro. Dit is een daling 16,4 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. De oorzaak van de daling is het coronavirus.

Sommige Europese markten, met name in de Midden-Europese landen, werden niet zo sterk beïnvloed door de Covid-19-pandemie. De inkomsten voor Europa daalden met slechts 8,8 procent. Vooral Amerika is zwaar getroffen door de pandemie. Daar daalde de omzet met 38 procent tot 143,4 miljoen euro. In de eerste helft van 2019 haalde het concern nog een omzet van 231,2 miljoen euro. Deze daling was voornamelijk te wijten aan onder meer verhuurbedrijven die nauwelijks investeringen deden. In China werden de effecten van het coronavirus vooral in het eerste kwartaal gevoeld. De Chinese productievestiging in Pinghu en de dealerorganisaties werden tijdelijk stilgelegd. In april kwam alles weer op gang.

Verklaring

“De lockdowns creëerden uiterst uitdagende voorwaarden voor ons bedrijf. Onderbrekingen in de activiteiten van onze klanten en de grote mate van onzekerheid over de toekomstige ontwikkeling van de pandemie hadden een duidelijk negatief effect op het investeringsgedrag”, aldus Martin Lehner, CEO van de Wacker Neuson Group, uit.