Favoriet

Bedrijfsnieuws

EIMA 2021: Mondkapjes verplicht

Op de Italiaanse beurs EIMA, die van 3 tot en met 7 februari plaatsvindt in Bologna, is het dragen van een mondkapje verplicht. Ook wordt met infraroodcamera’s van alle bezoekers bij de ingang de temperatuur gemeten.

Dat laat organisator FederUnacoma weten. Verder worden verplichte looproutes aangelegd en worden de in- en uitgangen van de stands duidelijk aangegeven. Ook maakt de organisatie gebruik van zogeheten heat-mapping. Is het ergens op de beurs te druk, dan wordt er vanuit de controlekamer opdracht gegeven de afstand tussen de bezoekers te herstellen.

EIMA Bologna wordt het eerste evenement in het, hopelijk, post-Covid19 tijdperk. Verloopt de Italiaanse beurs goed, dan is het zaak voor de daaropvolgende beurzen de lijn voort te zetten. Het maximum aantal toegestane bezoekers meldt FederUnacoma niet. De vorige editie trok 317.000 bezoekers. Niet voor niets wordt er door de organisatie een heuse Task Force in het leven geroepen om eventuele samenkomsten van te veel mensen te vermijden of op te lossen. Wat daar precies mee bedoeld wordt is niet helder, het klinkt in ieder geval vastberaden.