Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kraakman neemt Vervaet Stehouwer over

Kraakman bv neemt alle activiteiten van collega John Deere dealers Vervaet en Stehouwer over. Met de overname groeit het aantal vestigingen van Kraakman van 11 naar 16. Het personeel van Vervaet en Stehouwer wordt ook overgenomen.

De overname van Vervaet en Stehouwer (Agri Machines) zat er aan te komen. Eerder dit jaar werd Staadegaard al ingelijfd door Kraakman. En vanwege het feit dat Kraakman op 26 mei twee nieuwe besloten vennootschappen had ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, leek ook Vervaet en Stehouwer te worden overgenomen. De twee ingeschreven vennootschappen droegen namelijk de namen Kraakman Vervaet bv en Kraakman Stehouwer bv. Nu is bekend dat alle bestaande vestigingen van Kraakman en de nieuwe vestigingen verder gaan onder de naam Kraakman in plaats van Kraakman Perfors. De huidige directeur van Vervaet, Dany Dieleman, en de huidige directeur/eigenaar van Stehouwer, Hayo Dons, gaan de aansturing doen van de vijf nieuwe vestigingen.

Dealer of Tomorrow

De overname past, net als alle voorgaande overnames binnen het John Deere dealernetwerk, in de strategie ‘Dealer of Tomorrow’. De John Deere dealers in Nederland hebben vanuit de fabrikant opdracht gekregen verder op te schalen. De opdracht maakt onderdeel uit van ‘Dealer of Tomorrow’. Die strategie is een paar jaar geleden ontworpen om het Europese dealernetwerk te versterken en te zorgen voor, zoals John Deere het zelf noemt, stabiliteit op lange termijn voor zowel dealers als klanten van John Deere.

Naast de groei die John Deere ambieert, zegt ook Kraakman dat de overname van Vervaet en Stehouwer past bij de groeiambities. Met de samenvoeging van de bedrijven ontstaat namelijk een dealerbedrijf dat het volledige productportfolio van John Deere aanbiedt; landbouw, turf en golf.

Drie dealers

In 2016 werd de Dealer of Tomorrow uitgerold in Nederland. Destijds nam Groenoord alle vestigingen van Greve over. Vorig jaar nam Groenoord collega-dealer Jan de Winkel over. Het aantal vestigingen van Groenoord staat nu op 19.

Nederland telt nu nog drie John Deere dealers. Kraakman, Groenoord en Geert-Jan de Kok.