Favoriet

Beurs

Sima 2021 afgelast vanwege corona

De landbouwmachinebeurs Sima, die volgend jaar februari zou plaats vinden, gaat niet door. De beursorganisatie heeft daartoe besloten gezien alle onzekerheden die de corona-pandemie met zich mee brengt.

Een moeilijke beslissing, zo noemt de organisatie van de mechanisatietentoonstelling, het besluit. “Hoewel veel vooraanstaande en loyale standhouders aangaven te willen deelnemen aan de beurs, kunnen we de tentoonstelling niet met een gerust hart door laten gaan”, valt te lezen in een persbericht. Het was niet mogelijk om te garanderen dat bezoekers en standhouders in februari volgend jaar veilig zouden zijn.

Standbouwers aan het werk tijdens Sima 2017. In 2021 slaat de beurs een aflevering over.[/caption]

Schrappen

Daarnaast werpen de corona-maatregelen steeds weer nieuwe hindernissen op, waardoor het organiseren van Sima bemoeilijkt wordt. In samenspraak met de standhouders is dan ook besloten de beurs uit te schrappen. Al eerder gaf John Deere tot oktober volgend jaar niet deel te nemen aan beurzen. En ook Fendt en Massey Ferguson moeder Agco gaf aan niet naar de Italiaanse Eima te gaan, maar deelname aan de Sima nog in beraad te nemen. Dat hoeft nu niet meer.

Naar 2022

De Sima-organisatie verzet de beurs naar november 2022. De machinetentoonstelling zal dan voor de honderdste keer plaatsvinden van zondag 6 tot en met donderdag 10 november.