Favoriet

Bedrijfsnieuws

Wasserbauer vergroot capaciteit

Wasserbauer, de Oostenrijkse fabrikant van voersystemen, breidt de productiecapaciteit uit. De thuisbasis in Waldneukirchen heeft er een productiehal met een oppervlakte van 7.000 vierkante meter bij gekregen.

De nieuwe faciliteit, en daarmee ook het nieuwe onderzoek- en opleidingscentrum, gaan in augustus 2021 in bedrijf. Wasserbauer heeft 7 miljoen euro in het nieuwe gebouw gestoken. Naast deze investering, zetten de Oostenrijkers ook als het gaat om het personeelsbestand in op uitbreiding. Momenteel heeft de fabrikant 70 medewerkers en daar komen nog eens 50 bij.

Personeelsbestand uitbreiden

Wasserbauer bestaat meer dan 30 jaar en is ‘geboren’ toen Franz Wasserbauer een voersysteem bedacht voor zijn eigen bedrijf. Nu staat de fabrikant, met Wijha uit Hardenberg als Nederlands importeur, vooral bekend om automatische voersystemen.

Ruim vijf jaar geleden ging vakblad Veehouderij Techniek kijken bij de nieuwe Wasserbauer Butler Gold, de elektrische voeraanschuifrobot die destijds nog door Zonna in Beilen naar Nederland werd gehaald.