Favoriet

Akkerbouw

PODCAST | Databoeren: akkerbouwer Leon Noordam

Akkerbouwer Leon Noordam uit Numansdorp (ZH) zocht uit of het mogelijk is om de data van een trekker zelf op te slaan, te ordenen en te gebruiken. In de derde aflevering van Databoeren vertelt hij wat hem dat heeft opgeleverd.

Noordam moedigt het ook aan om data te delen met andere akkerbouwers en fabrikanten. Alleen de afspraken met de fabrikanten zijn volgens Noordam nog niet eerlijk. “De gegevens die wij loggen mag een fabrikant hebben, maar als wij bijvoorbeeld vragen om de brandstofgegevens dan is dat staatsgeheim. We krijgen het dus niet in dezelfde verhouding terug”, benadrukt Noordam.

Beluister hieronder de derde aflevering van Databoeren:

Databoeren

Databoeren is een vierdelige podcastserie en wordt geproduceerd door Mechaman in samenwerking met stichting Boer&Data. In deze serie hoor je boeren die al langere tijd data verzamelen en gebruiken. Wat kun je met de data? Waar sla je het op? En wat levert het op? In de volgende aflevering hoor je Koen van Boheemen, onderzoeker van Wageningen University & Research.

Hoe werkt een podcast?

  • Het beluisteren van de podcast is gratis.
  • Klik op de play-knop (driehoekje, linksboven) om de podcast te starten. Druk nogmaals op de play-knop om de podcast te pauzeren.
  • Wil je de podcast op je telefoon beluisteren? Druk op ‘listen in browser’, daarna speelt de podcast af.
  • Let op: een podcast is een audiofragment en bevat geen foto’s of videobeelden. Ideaal, want zo’n podcast kun je dus ook luisteren in de auto of op de trekker.
  • Deze podcast is ook te beluisteren via Spotify , Google podcasts , Apple podcasts en Soundcloud.