Favoriet

Bedrijfsnieuws

AP Machinebouw neemt Dubex over

Fabrikant van onder meer beregeningshaspels AP Machinebouw in Rutten (Fl.) heeft per januari van dit jaar spuitenfabrikant Dubex in Stadskanaal (Gr.) overgenomen. AP Machinebouw handhaaft de merknaam Dubex.  

Fabrikant van onder meer beregeningshaspels AP Machinebouw in Rutten (Fl.) heeft per 1 januari van dit jaar spuitenfabrikant Dubex in Stadskanaal (Gr.) overgenomen. AP Machinebouw handhaaft de merknaam Dubex.

De overname is mede ingegeven door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Dubex-directeur Nico Dubbelboer, melden de bedrijven in een persverklaring. AP Machinebouw ziet in de overname grote voordelen op gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie. Het bedrijf geeft aan flink te willen investeren in de spuitenfabrikant.

Dubex heeft tumultueuze jaren achter de rug. Het bedrijf ging in februari 2018 failliet, maar maakte enkele maanden later in afgeslankte vorm een doorstart.

Spirit

De afgelopen jaren leek de spirit terug. In december maakte het bedrijf nog bekend dat het opnieuw met een zelfrijder op de markt wilde komen: de Spector. Het bedrijf in Stadskanaal biedt werk aan achttien vaste medewerkers en vier losse krachten.