Favoriet

Bedrijfsnieuws

Keestrack wil Goldoni overnemen

Het Belgische bedrijf Keestrack heeft interesse getoond in de overname van Goldoni SpA. Dat meldt de Keestrack op Twitter waar het een bericht van de Spaanse nieuwssite agrotecnica.com deelt.

Het Belgische bedrijf Keestrack heeft interesse getoond in de overname van Goldoni SpA. Dat meldt de Keestrack op Twitter waar het een bericht van de Spaanse nieuwssite agrotecnica.com deelt. Goldoni is in 2015 overgenomen door Lovol Arbos. Dat werd destijds bekend op Agritechnica in Hannover. Door de overname kreeg Lovol Arbos een fabriek in handen met een totale oppervlakte van 130.000 vierkante meter. Lovol wilde daar de eerste vier modellen uit de 5000-serie bouwen. De trekker hebben een vermogen van 75 tot 125 kW (102 tot 136 pk). Goldoni, het bedrijf dat vooral bekend is van smalspoortrekker, staat zes jaar na de overname door Lovol Arbos in de belangstelling van Keestrack. Het bedrijf is gevestigd in het Belgische Munsterbilzen net over de grens bij Maastricht en is in 1988 ontstaan als handelsbedrijf in bouwmachines en heeft dat later uitgebreid naar breek- en zeefmachines. In 1996 hebben Kees Hoogendoorn en zijn vrouw Annet Schoenmaker het bedrijf de naam Keestrack gegeven.

Merk levend houden

Kees Hoogendoorn laat aan Agrotechnica.com weten: “We willen ons bedrijf uitbreiden met het landbouwmachinesegment. Wij zijn een familiebedrijf en hebben het idee dat de familiewaarden binnen Goldoni passen bij onze visie. We willen het merk levend houden, de lokale economie steunen en banen creëren. Vice-president Peter Hoogendoorn: “We willen er alles aan doen om de deal te sluiten. We zien veel synergie tussen Goldoni en ons bedrijf en zijn ervan overtuigd dat het elkaar gaat aanvullen. Daarbij denken we vooral aan de productie, leveranciers en het dealernetwerk. Wanneer en of de deal wordt gesloten is nog niet bekend. Volgens de Spaanse media moet dat in de komende week duidelijk worden.
Goldoni in Arbos kleuren (Foto: Leverancier)

De Goldoni fabriek in Migliarina, Italië.

Keestrack is vooral bekend van breek- en zeefmachines. (Foto: Leverancier)