Favoriet

Bedrijfsnieuws

Valtra bouwt aan nieuwe spuiterij

De Finse trekkerfabrikant Valtra neemt een nieuwe spuiterij in gebruik. Het moet de productie flexibeler en duurzamer maken. De spuiterij moet in 2022 klaar zijn en zal de grootste investering zijn die eigenaar Agco de afgelopen decennia in de fabriek deed.

De Finse trekkerfabrikant Valtra neemt een nieuwe spuiterij in gebruik. Het moet de productie flexibeler en duurzamer maken. De spuiterij moet in 2022 klaar zijn.

Voor de spuiterij bij de fabriek in Suolathi moet een nieuwe, 1.500 vierkante meter grote, bedrijfshal gebouwd worden. Valtra wil deze zomer de fundamenten van de hal storten zodat hij in augustus 2022 in gebruik kan worden genomen. De nieuwe spuiterij is nodig omdat Valtra meer trekkers bouwt, de trekkers groter worden en de fabrikant meer flexibel wil zijn in de productie. De spuiterij wordt volledig geautomatiseerd. Zo worden de onderdelen tijdens het coatingproces geautomatiseerd gewassen en voorbehandeld, gespoten en gedroogd.

Magazijn

Vorig jaar nam Valtra al een nieuw magazijn in gebruik. Dit logistieke centrum heeft een oppervlakte van 10.000 m2 en een hoogte van 13 meter. Er passen 12.000 europallets in.