Favoriet

Bedrijfsnieuws

CNH Industrial investeert in Monarch Tractor

CNH Industrial heeft een minderheidsbelang in Monarch Tractor. Het concern maakt bekend dat de investering is afgerond. Met de samenwerking met Monarch Tractor wil CNH Industrial de ontwikkeling van autonomie en elektrificatie versnellen.

Monarch houdt zich bezig met een elektrische aandrijflijnen en autonome technologie. De techniek kan toegepast worden in machines in het segment tot 100 pk. Volgens Scott Wine, CEO van CNH Industrial, kan de techniek van Monarch toegepast worden op het complete offroad programma van het concern. “Monarch is een pionier op het gebied van elektrificatie, autonomie en gegevensbeheer. Dat zijn wat ons betreft de belangrijkste pijlers als het gaat om duurzaamheid, productiviteit en winstgevendheid.”

Monarch Tractor is opgericht in 2019 en is gehuisvest in Livermore, Californië. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een autonome elektrische trekker met een vermogen van 51,3 kW (70 pk). Die trekker zou volgens Monarch 10 uur kunnen werken op één acculading. Het hydraulische systeem van de trekker heeft een opbrengst van 45 liter per minuut en de hefinrichting kan 998 kg tillen.