Favoriet

Bedrijfsnieuws

Krone breidt datamanagementpakket uit

De Duitse machinebouwer Krone breidt de analyse van machinegegevens en het merkonafhankelijke uitwisselen van gegevens uit. De nieuwe functies zijn beschikbaar in Krone Smart Telematics en Agrirouter.

Zowel Krone Smart Telematics als Agrirouter worden door de fabrikant als gratis pakket voor Krone SmartConnect aangeboden. De periode waarin het gratis is, is twee jaar. De fabrikant ziet dat als een testperiode waarin loonwerkers en boeren het systeem kunnen proberen. Krone Smart Telematics is een onderdeel van het online klantenportaal www.mykrone.green. Via dat portaal kunnen in real-time alle machinegegevens opgevraagd worden, waaronder de uitgevoerde werkzaamheden. Krone Smart Telematics is gekoppeld met Agrirouter. Daarmee kunnen gegevens ook met andere merken uitgewisseld worden.

27 fabrikanten

Agrirouter, in 2017 opgezet door tien machinebouwers en bekroond met een zilveren medaille op Agritechnica, zorgt voor merkonafhankelijk uitwisselen van data. Vier jaar geleden waren Agco, Amazone, Grimme, Horsch, Krone, Kuhn, Lemken, Pöttinger, Rauch en SDF de initiatiefnemers. Daar zijn inmiddels 17 andere fabrikanten bij gekomen.