Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kuhn Group beleeft goed eerste kwartaal

Kuhn Group, onderdeel van moederbedrijf Bucher Industries, kende een goed eerste kwartaal. Daarmee zet het bedrijf de stijgende lijn van het laatste kwartaal van vorig jaar voort.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 is de omzet van Kuhn Group gestegen met 10,5 procent. Voor het aantal orders geldt een stijging van maar liefst 52,9 procent. De omzet in het eerste kwartaal van dit jaar komt uit op ruim 300 miljoen euro (332 miljoen CHF).

Stijgende vraag

De goede resultaten heeft Kuhn Group te danken aan de stijgende Chinese vraag naar landbouwproducten. Ook in Europa bleven volgens Bucher de marktomstandigheden in zowel de akkerbouw als in de veehouderij op een goed niveau. De hoge marges die Braziliaanse boeren momenteel hebben, hebben ervoor gezorgd dat ze flink bleven investeren.

Prijsstijgingen en tekorten

Doordat het aantal orders fors steeg, kwamen de productielocaties van Kuhn Group voor een uitdaging. Volgens moederbedrijf Bucher Industries was een van die uitdagingen het vinden van technisch goed onderlegde werknemers. Dat speelt vooral in de Verenigde Staten. In combinatie met een tekort bij toeleveranciers en de daarmee gepaard gaande prijsstijgingen is het productievolume van Kuhn Group niet zo hard gestegen als het aantal orders. De omzet groeide daardoor minder snel dan verwacht.