Favoriet

Bedrijfsnieuws

Abemec ontvangt APK 3-erkenning

Abemec is het eerste bedrijf waaraan de erkenning APK voor land- en bosbouwtrekkers is toegekend. Directeur Hans Quint ontving de erkenning uit handen van RDW-directeur Ab Ravestein.

“APK 3 is een eerste stap op weg naar meer veiligheid”, aldus Quint. De invoering van de APK 3 is gestart per 1 mei 2021. De APK 3 geldt voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 km/u. Een nieuwe land- of bosbouwtrekker moet na vier jaar voor het eerst worden gekeurd. Daarna moet het voertuig elke twee jaar worden gekeurd. Voor oudere land- en bosbouwtrekkers is het moment waarop ze aan de APK moeten voldoen afhankelijk van de datum van de eerste toelating van het voertuig.

Online registeren tot en met 31 december

Land- en bosbouwtrekkers die in aanmerking komen voor de APK moeten eerst zijn geregistreerd. Op 1 januari 2021 is de registratie van (land)bouwvoertuigen van start gegaan. Land- en bosbouwtrekkers, maar ook land- en bosbouwaanhangwagens, motorrijtuigen met beperkte snelheid en verwisselbare getrokken uitrustingsstukken die voor 1 januari 2021 in gebruik zijn genomen, moeten worden geregistreerd. Registreren kan via de website van de RDW. Online registreren is nog mogelijk tot en met 31 december 2021. Daarna vervalt het online registreren en moet een voertuig worden gekeurd op het keuringsstation van de RDW voor het kan worden geregistreerd