Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stihl Group gaat meer elektrische componenten produceren

Zama Corporation, een dochteronderneming van de Stihl Group, heeft samen met de Elrad International Group de onderneming ZE Electronic Manufacturing Service opgericht. In een fabriek in de Filipijnen gaan zij elektrische componenten voor accumachines produceren. De productie start eind 2021.

Stihl is niet onbekend met de productie van elektrische componenten. In de fabriek in het Duitse Waiblingen bouwt de fabrikant al accupacks. Volgens Martin Schwarz, lid van het raad van bestuur van Stihl, kunnen zij met de nieuwe onderneming de productie van de accumachines verder uitbreiden. “Deze stap stelt ons in staat om onze expertise op het gebied van elektronica te vergroten en ons verticale aanbod van productie en toegevoegde waarde gericht uit te breiden.” De productie van de componenten vindt plaats in de Filipijnse productielocatie van Zama in Santo Tomas in de provincie Batangas. Volgens Stihl komen er binnen de nieuwe onderneming meer dan 175 banen beschikbaar.

Aandelen

Zama Corporation is een dochteronderneming van de Stihl Groep en produceert onder meer carburateurs en oliepompen voor verschillende fabrikanten van kettingzagen en tuingereedschap. De Zama Group heeft vestigingen in Japan, Hongkong, China, de Filippijnen en de VS. Zama bezit 51 procent van de aandelen van de nieuwe onderneming, de andere 49 procent is in handen van Elrad Group. Elrad Group produceert al op grote schaal elektrische componenten. Elrad wil met deze samenwerking de productie verder uitbreiden.