Favoriet

Bedrijfsnieuws

Grimme begint eigen vestiging in Noordoostpolder

Landbouwmachinebouwer Grimme start een eigen vestiging in de Noordoostpolder. Mechanisatiebedrijf Weevers Nieuwstad, met ondermeer vestigingen in Marknesse en Rutten is Grimme-dealer af.

Landbouwmachinebouwer Grimme start een eigen vestiging in de Noordoostpolder. Mechanisatiebedrijf Weevers-Nieuwstad, met onder meer vestigingen in Marknesse en Rutten is Grimme-dealer af.

De Duitse landbouwmachinefabrikant heeft de dealerovereenkomst met Weevers-Nieuwstad opgezegd. Die samenwerking eindigt op 1 november van dit jaar. Weevers is dan zo’n 50 jaar Grimme-dealer geweest. Weevers-Nieuwstad heeft nog een jaar lang de beschikking over reserveonderdelen van Grimme. Maar ook dat eindigt. Op 1 november 2022 om precies te zijn. Ook P.J. van Driel Mechanisatie in Luttelgeest, dat Grimme onderdelen via Weevers-Nieuwstad afnam, komt daardoor dan ook zonder Grimme onderdelen te zitten. Grimme zegt vanwege verschillende oorzaken ontevreden te zijn over de samenwerking met Weevers-Nieuwstad.  Welke oorzaken dat zijn, willen zowel Grimme als Weevers niet vertellen.

Pilotproject

De Duitse landbouwmachinefabrikant gaat de akkerbouwers en loonwerkers in de Noordoostpolder zelf verkoop en service verlenen. Grimme zet daarvoor een eigen werkplaats op waar twee monteurs, een verkoopadviseur en ondersteunend administratief personeel gaan werken. Het bedrijf werkt daarvoor samen met Blok Mechanisatie in Espel, die een loods ter beschikking stelt. Piet de Jong, marketing specialist van Grimme, stelt dat deze werkwijze niet voor heel Nederland zal gelden. “Dit is een pilotproject. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland blijken eigen vestigingen redelijk succesvol te zijn op plaatsen waar de prestaties van Grimme achterblijven. We zijn daar over het algemeen zeer tevreden over. Dat willen we nu ook in de Noordoostpolder proberen. Maar we zullen geen concurrent worden van andere dealers. Waarom zouden we?”