Favoriet

Algemeen

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Nieuwe maaiers van Fendt en Fella, de Case IH Optum met een nieuwe cabine, de diesel-elektrische Eox-175 draait om zijn as, Nederlandse robotbouwer introduceert Aigro-wiedrobot en Grimme begint eigen vestiging in Noordoostpolder. Dit was de week op Mechaman.

Nieuwe maaiers van Fendt en Fella, de Case IH Optum met een nieuwe cabine, de diesel-elektrische Eox-175 draait om zijn as, Nederlandse robotbouwer introduceert Aigro-wiedrobot en Grimme begint eigen vestiging in Noordoostpolder. Dit was de week op Mechaman:

Nieuwe maaiers van Fendt en Fella

Fella en Fendt vernieuwen de 3 meter brede frontmaaier met pendelbok en de vlindermaaier zonder kneuzer. De maaiers maken gebruik van de nieuwe maaibalk met tandwielaandrijving. Lees het volledige bericht.

Case IH Optum AFS Connect met nieuwe cabine

Trekkerbouwer Case IH heeft de Optum-serie vernieuwd. De trekkers zijn voorzien van een nieuwe cabine, de Multicontroller-armsteun en AFS Connect. De Optum is er met een vermogen van 184, 198 en 220 kW (250, 270 en 300 pk). Lees het volledige bericht.

VIDEO: Diesel-elektrische Eox-175 draait om zijn as

De diesel-elektrische trekker die machinefabrikant H2Trac in Arnhem aan het bouwen is, is bijna af. De machine wordt uitgebreid getest. Beschermkappen, spatborden en spiegels ontbreken nog. Ook ontwikkelt de fabrikant de software nog verder. De bouw van de tweede trekker, een variant die draait op waterstof, is inmiddels gestart. Deze trekker is verkocht aan Stadsboerderij Almere. Bekijk de video.

Nederlandse robotbouwer introduceert Aigro-wiedrobot

Robotbouwer Aigro uit Venlo heeft een autonome werktuigendrager gebouwd. De 60 cm brede robot kan maaien en onkruid wieden. In 2022 is de robot verkrijgbaar. Lees het volledige bericht.

Grimme begint eigen vestiging in Noordoostpolder

Landbouwmachinebouwer Grimme start een eigen vestiging in de Noordoostpolder. Mechanisatiebedrijf Weevers-Nieuwstad, met onder meer vestigingen in Marknesse en Rutten is Grimme-dealer af. Lees het volledige bericht.