Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

MB-Trac 1600 Turbo geveild voor 73.000 euro, robotmelken duurder dan traditioneel melken, nieuwe Stihl-multilader laadt tot vier blokaccu’s op, Covid-19 beïnvloedde Europese trekkerverkoop en veel merken maken hun debuut in Farming Simulator 22. Dit was de week op Mechaman.

MB-Trac 1600 Turbo geveild voor 73.000 euro, robotmelken duurder dan traditioneel melken, nieuwe Stihl-multilader laadt tot vier blokaccu’s op, Covid-19 beïnvloedde Europese trekkerverkoop en veel merken maken hun debuut in Farming Simulator 22. Dit was de week op Mechaman:

MB-Trac 1600 Turbo geveild voor 73.000 euro

VDI Auctions heeft tussen 13 en 20 september in Deurne oldtimers geveild. Trekkers van onder meer de merken MB-Trac, Ford, Massey Ferguson en Steyr gingen onder de hamer. Het duurste object dat geveild is, is een MB-Trac 1600 Turbo. Het klapstuk is verkocht voor 73.000 euro. Bekijk de geveilde machines.

Robotmelken duurder dan traditioneel melken

Robotmelken is duurder in vergelijking tot traditioneel melken, blijkt uit cijfers van Alfa Accountants en Adviseurs. Dit wordt met name veroorzaakt door hogere voer- en onderhoudskosten en lagere melkopbrengsten. Lees het volledige bericht.

Nieuwe Stihl-multilader laadt tot vier blokaccu’s op

De Duitse machinefabrikant Stihl introduceert de AL 301-4. In deze multilader kun je tot vier AP-blokaccu’s achtereenvolgens opladen. Lees het volledige bericht.

Covid-19 beïnvloedde Europese trekkerverkoop

De Europese trekkerverkoop heeft in het tweede kwartaal flink te lijden gehad onder de invloed van Covid-19. Dat meldt de CEMA, de Europese vereniging voor de landbouwmachine-industrie. De verkoop daalde in dat kwartaal met 20 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Lees het volledige bericht.

Farming Simulator 22: Veel merken maken hun debuut

Met nog een kleine twee maanden te gaan voor de release van Farming Simulator 22, maakt Giants langzamerhand bekend welke merken, trekkers en machines in het spel voorkomen. Bekijk welke merken debuteren.