Favoriet

Bedrijfsnieuws

3 vragen aan: Tjorven van de Velde, Steyr

Dealers van het trekkermerk Steyr worden meer en meer losgeweekt van het Case IH netwerk. Wat dat betekent, legt Tjorven van de Velde, verkoopleider van het merk, uit.

Dealers van het trekkermerk Steyr worden meer en meer losgeweekt van het Case IH netwerk. Wat dat betekent, legt Tjorven van de Velde, verkoopleider van het merk, uit.

Nog niet zo heel lang geleden kregen Case IH-dealers het merk Steyr er min of meer bij in het pakket. Nu moet Steyr meer op eigen benen staan.

“We willen Steyr een meer eigen identiteit geven. Je kunt denken aan modellen en technieken die niet voor andere CNH-merken beschikbaar komen. Een mooi voorbeeld daarvan is de pneumatische cabinevering in de Absolut. Die optie is af fabriek niet te krijgen bij Case IH en New Holland. Maar in de toekomst komen er meer verschillen in het cabine-interieur, zoals je dat nu al ziet bij de Steyr Expert.”

Gaat het dealernetwerk ook op de schop?

“Wellicht worden er in de toekomst Steyr-dealers aangesteld die geen Case IH verkopen. Maar gezien de huidige marktsituatie is dat niet realistisch. Er zullen voorlopig nog dealers zijn die beide merken aanbieden. Maar het zou kunnen zijn dat een dealer een deel van z’n showroom inricht met Steyr-trekkers. Op die manier moet Steyr meer een eigen identiteit krijgen. We verlangen dus wat exclusiviteit voor Steyr.”

De verkoopaantallen in Nederland schommelen rond de 70 trekkers per jaar. Wil Steyr in Nederland een sluitend dealernetwerk realiseren?

“Nee dat is niet ons hoofddoel. We willen gespecialiseerde dealers, maar dat is niet in elke regio te realiseren. Steyr-klanten kunnen voor het onderhoud gewoon bij de Case IH/Steyr-dealer terecht. Er is dus altijd een servicepunt in de buurt.”