Favoriet

Foto

EIMA 2021: Sfeerimpressie

EIMA International viert dit jaar het 44-jarig jubileum. Op de beurs in het Italiaanse Bologna zijn in totaal 1.350 standhouders die gezamenlijk 40.000 machines tentoonstellen. Van de 1.350 standhouders zijn 350 niet-Italiaans en afkomstig uit 60 verschillende landen.

Daar waar de EIMA in 2018 nog 116.000 bezoekers verwelkomde, denkt de organisatie dat er dit jaar in verband met de nog geldende maatregelen zo’n 25 procent minder mensen de beurs bezoekt. Dat is volgens de algemeen directeur van brancheorganisatie FederUnacoma, Simona Rapastella, geheel in lijn met de beurstrend wereldwijd. Daarbij baseert ze zich op cijfers van de Centre for International Trade Fair Studies. Die cijfers laten zien dat er in 2019 over de hele wereld 106 miljoen vierkante meter beursterrein was. Naar verwachting wordt dat in 2021/2022 in totaal 30 miljoen vierkante meter. Uiteraard is dat te wijten aan de coronapandemie.

Hoewel de meeste grote merken waaronder John Deere en Fendt het in Bologna nog af laten weten, heeft FederUnacoma de hallen toch aardig weten te vullen. Het is duidelijk dat de focus ligt op de Italiaanse bezoeker, maar ook voor Nederland is er het nodige nieuws te vinden. De machines worden zoals gebruikelijk uitgelicht, maar ook de randzaken mogen op een beurs niet ontbreken. Een kleine sfeerimpressie: