Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ook John Deere dealer Geert-Jan de Kok overgenomen door Kraakman

John Deere dealer Kraakman neemt nu ook de landbouwactiveiten van Geert-Jan de Kok over. De Kok is een van de drie John Deere dealers die Nederland rijk is. Er blijven er nu nog twee over: Kraakman en Groenoord.

John Deere dealer Kraakman neemt nu ook de landbouwactiveiten van Geert-Jan de Kok over. De Kok is een van de drie John Deere dealers die Nederland rijk is. Er blijven er nu nog twee over: Kraakman en Groenoord.

Op 1 januari 2022 moet de overname afgerond zijn, nadat de kartelwaakhond ACM goedkeuring heeft gegeven. Volgens Kraakman passen de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok – lees het John Deere dealerschap – goed bij de groeiambities van het van oorsprong Noord-Hollandse mechanisatiebedrijf. In april 2020 nam Kraakman al het John Deere dealerschap van Staadegaard over. In augustus van hetzelfde jaar lijfde het ook Vervaet-Stehouwer in. Er lijkt nu een einde te zijn gekomen aan de expansiedrift. Tenminste als het gaat over de overname van John Deere-dealers. Het netwerk is nu immers verdeelt tussen Kraakman in het westen en zuiden van Nederland en Groenoord in het oosten en noorden. Het past in de dealerstrategie van het Amerikaanse John Deere. Lex van Zandbergen, algemeen directeur van Kraakman is blij met de overeenstemming die is bereikt. “De integratie van zo’n succesvol bedrijf in het midden van ons verzorgingsgebied verbetert onze totale bedrijfsvoering op elk niveau. Onze focus daarbij is dat de klant zich lokaal goed geholpen voelt, maar kan profiteren van de schaalvoordelen van een grote organisatie.”

Geert-Jan de Kok stopt niet met zijn bedrijf, maar zal zich specialiseren in grondverzetmachines zoals graafmachines, verreikers en shovels. Dat doet hij vanuit zijn huidige hoofdvestiging in Esbeek waar hij Yanmar en Manitou maar ook Bema veegmachines, McCauley trailers en Paus shovels gaat verkopen. De Kok: “Ons bedrijf gaat door met 25 werknemers en wil verder groeien.” Kraakman verzorgt de service van de huidige grondverzetklanten vanuit de overgenomen De Kok-vestigingen in Benschop, Molenaarsgraaf, Etten-Leur en Reusel.

Met de overname heeft Kraakman vanaf januari 18 vestigingen in West- en Zuid-Nederland met in totaal 370 medewerkers en een omzet van 170 miljoen euro per jaar. Overigens zal Kraakman doorgaan met de drie subdealers De Vor Brandes, Schipper en Den Otter. Het sluit echter nog dit jaar de vestigingen in Soesterberg en De Kwakel.