Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Ook John Deere dealer Geertjan de Kok is overgenomen door Kraakman, Väderstad bouwt een nieuwe graanzaaimachine, Duport komt met een grotere versie van de Bigfoot pomptankwagen, Köppl heeft een nieuwe elektrische werktuigendrager in het programma en Unimog bestaat 75 jaar. Dit was de week op Mechaman.

Ook John Deere dealer Geertjan de Kok is overgenomen door Kraakman, Väderstad bouwt een nieuwe graanzaaimachine, Duport komt met een grotere versie van de Bigfoot pomptankwagen, Köppl heeft een nieuwe elektrische werktuigendrager in het programma en Unimog bestaat 75 jaar. Dit was de week op Mechaman.

Ook John Deere dealer Geertjan de Kok overgenomen door Kraakman

John Deere dealer Kraakman neemt nu ook de landbouwactiveiten van Geert-Jan de Kok over. De Kok is een van de drie John Deere dealers die Nederland rijk is. Er blijven er nu nog twee over: Kraakman en Groenoord. Lees het volledige bericht.

Groeiambities

Volgens Kraakman passen de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geertjan de Kok – lees het John Deere dealerschap – goed bij de groeiambities van het van oorsprong Noord-Hollandse mechanisatiebedrijf.

Väderstad bouwt nieuwe graanzaaimachine

De Zweedse machinefabrikant Väderstad introduceert op Agritechnica een nieuwe graanzaaimachine: de Inspire. De getrokken machine heeft een werkbreedte van 12 meter. Volgens de fabrikant zijn met de machine zaaisnelheden van 15 km/h mogelijk. Lees het volledige bericht.

Zaadtank

De getrokken Väderstad Inspire is straks leverbaar in twee varianten: de Inspire 1200S en de 1200C. De eerste heeft een enkele zaadtank met een inhoud van 5.000 liter, de 1200C heeft daarnaast een tweede zaadtank van nog eens 2.200 liter.

Duport Bigfoot met inhoud van 18 kuub

Machinefabrikant Duport introduceert de grotere broer van de in 2018 gepresenteerde Big Foot. Destijds had de pomptankwagen een inhoud van 16 kuub. De grotere versie heeft een inhoud van 18 kuub. Lees het volledige bericht.

Grote banden

De Big Foot rijdt op banden met een hoogte van 2.130 mm. Daardoor kan er met een lage bodemdruk gereden worden.

Elektrische werktuigendrager van Köppl

Köppl, fabrikant van tweewielige werktuigdragers, heeft een volledig elektrische werktuigendrager ontwikkeld. De machine heeft een Li-Ion accu en een hydraulische rijaandrijving. Lees het volledige bericht.

Regelbare opbrengst

De Köppl Compakt Comfort eDrive heeft voor de hydraulische aandrijving een pomp met regelbare opbrengst. 

Historie: 75 jaar Unimog

Dit jaar viert Mercedes-Benz het 75-jarig bestaan van de Unimog. Unimog, dat staat voor UNIversal MOtor Gerät, is ontworpen door Albert Friedrich. Friedrich was hoofd van de vliegtuigmotorenafdeling bij Mercedes gedurende de tweede wereldoorlog. Bekijk de volledige tijdlijn.

Vierwielaandrijving

Na de tweede wereldoorlog kwam Albert Friedrich met het idee om een voertuig te bouwen die op een trekker met twee assen leek, was voorzien van vierwielaandrijving en offroad goed uit de voeten zou kunnen.