Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agribex 2021 geannuleerd

Doordat de Belgische regering publieke evenementen alleen door laat gaan als je kunt zitten, heeft Fedagrim besloten om Agribex niet door te laten gaan.

Doordat de Belgische regering publieke evenementen alleen door laat gaan als je kunt zitten, heeft Fedagrim besloten om Agribex niet door te laten gaan.

De 72e editie van de Belgische landbouwtentoonstelling zou van 8 tot 12 december plaatsvinden in de Brusselse Heizelpaleizen. “Deze beslissing was een zeer moeilijke beslissing, maar volgens het organiserend comité de enige mogelijke”, zo valt te lezen in een persbericht. Volgens de regels zou een handelsbeurs volgens de nieuwe coronaregels van de Belgische regering nog wel door kunnen gaan, maar de beurs heeft een hybride karakter tussen een publieksevenement en een handelsbeurs, zo geeft het organiserende Fedegrim aan.

De organisatoren geven aan dat het naar de buitenwereld niet langer te verantwoorden is om een beurs van dergelijke omvang te organiseren. “Als de overheid zijn burgers expliciet vraagt om sociale contacten te beperken, kunnen wij niet ongehinderd deze vraag negeren”, stelt Alain Vander cruys, beurscoördinator van Fedagrim. “We zijn als federatie en als beurs een onderdeel van de samenleving en willen er alles aan doen om die samenleving niet verder te belasten. De beslissing was zeer moeilijk, maar onvermijdelijk.” Eerder deze week gaven ondermeer Kverneland en BvL aan niet naar de beurs te gaan vanwege het groeiende aantal corona-besmettingen in België. Fedagrim wil de volgende editie van Agribex in 2023 organiseren.