Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Matador bedenkt hulpmiddel voor aankoppelen aanhanger, koeborstels zijn belangrijk voor vaarzen, de staking bij John Deere is voorbij, Lemken voorziet Steketee-schoffel van rijenspuit en een nieuwe aflevering van de podcastserie In productie: Oogstprobleem bij rijpaden- en strokenteelt. Dit was de week op Mechaman.

Matador bedenkt hulpmiddel voor aankoppelen aanhanger, koeborstels zijn belangrijk voor vaarzen, de staking bij John Deere is voorbij, Lemken voorziet Steketee-schoffel van rijenspuit en een nieuwe aflevering van de podcastserie In productie: Oogstprobleem bij rijpaden- en strokenteelt. Dit was de week op Mechaman.

Matador bedenkt hulpmiddel voor aankoppelen aanhanger

Matador, de Brabantse fabrikant die voornamelijk steek- en kruiwagens bouwt, heeft de ‘Hub on Hub’ bedacht. Deze beugel monteer je op de kogelkoppeling van een aanhanger en zorgt ervoor dat je de aanhanger eenvoudiger in je eentje kan aankoppelen. Lees het volledige bericht.

Vier bouten

De beugel monteer je met vier bouten aan de kogelkoppeling. Door de gebogen vorm zorgt de beugel ervoor dat de kogel van de trekhaak precies onder de koppeling komt.

Koeborstels belangrijk voor vaarzen

Borstels zijn belangrijk voor melkvaarzen, zo blijkt uit onderzoek van het Canadese UBC Dairy Education and Research Centre. De onderzoekers concludeerden dat de vaarzen baat hebben bij borstels met zowel harde als zachte haren. Lees het volledige bericht.

46 minuten

De vaarzen gebruikten de koeborstel in de stal het meest zodra ze ermee kennis maakten. Ze gebruikten de borstel dan zo’n 46 minuten per dag. Daarna nam het gebruik ervan iets af, om vervolgens weer op een relatief constant niveau te blijven.

Staking bij John Deere voorbij

De staking van 10.000 medewerkers bij twaalf fabrieken van John Deere in de Verenigde Staten is voorbij. 61 procent van de leden van vakbond United Auto Workers (UAW) heeft ingestemd met het voorstel van ’s werelds grootste landbouwmachinefabrikant. Daarmee komt een eind aan een staking die bijna vijf weken duurde. Lees het volledige bericht.

Loonsverhoging

Onderdeel van het akkoord is dat de medewerkers meteen een loonsverhoging krijgen van 10 procent en extra verhogingen ontvangen van 5 procent in het derde en vijfde jaar van de zesjarige deal. 

Lemken voorziet schoffel van rijenspuit

De Duitse machinebouwer Lemken voorziet het Steketee schoffelprogramma van een rijenspuit. De zogeheten SprayHub is een fronttank die wordt gecombineerd met een SprayKit uitbrengset. Lees het volledige bericht.

Minder spuitmiddel

Met de combinatie SprayHub en SprayKit wordt in de rij gespoten waardoor er volgens Lemken 40 tot 60 procent minder spuitmiddel nodig is. 

PODCAST | In productie: rijpadenrooier | Oogstprobleem bij rijpaden- en strokenteelt

Wageningen Universiteit wil een aardappelrooier die geschikt is voor de rijpaden- en strokenteelt. Er is alleen één probleem; fabrikanten bouwen aardappelrooiers niet op de gewenste spoorbreedte. Daarom laten de onderzoekers een AVR Spirit 5200 ombouwen. In de podcastserie ‘In productie’ hoor je het verhaal achter het ombouwproces. Beluister de podcast.

Onderzoek in Lelystad

Wageningen University and Research (WUR) doet bij de afdeling Open Teelten in Lelystad (Fl.) onderzoek naar strokenteelt, waarbij gewassen in stroken door elkaar worden geteeld.