Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere koopt batterijmaker Kreisel Electric

Deere & Company heeft een overeenkomst getekend voor het verwerven van een meerderheidsbelang in Kreisel Eletric. Kreisel, gevestigd in het Oostenrijkse Rainbach im Mühlkreis, ontwikkelt accumodules en –pakketten.

Deere & Company heeft een overeenkomst getekend voor het verwerven van een meerderheidsbelang in Kreisel Eletric. Kreisel, gevestigd in het Oostenrijkse Rainbach im Mühlkreis, ontwikkelt accumodules en –pakketten.

Kreisel timmert sinds 2014 aan de weg met accu’s en accupakketten voor zogeheten off-highway doeleinden. Op dit moment levert het bedrijf accu’s voor bedrijfsvoertuigen, terreinwagens, de scheepvaart en elektrische motorsport. Daar zou na de overname door Deere nog een markt bij kunnen komen. Deere ziet de vraag naar elektrische en hybride aandrijfsystemen toenemen. Deere ziet met de overname kansen voor de eigen machines in portfolio die goed uit de voeten kunnen met een accu als primaire bron van energie. Het concern noemt onder meer grasmaaiers, kleine trekkers en de kleinere apparatuur voor de wegenbouw.

Het meerderheidsbelang dat Deere & Co in Kreisel Electric heeft, stelt de machinebouwer in staat om aandrijflijnen te ontwerpen op basis van de accupakketten van Kreisel. De laadtechnologie van de Oostenrijkse accuspecialist kan verder worden uitgebouwd om de benodigde infrastructuur op orde te krijgen. Pierre Guyot, senior vice president van John Deere Power Systems: “We kunnen nu een portfolio opbouwen met elektrisch aangedreven machines. Dat past bij onze doelstelling om de milieu-impact van nieuwe producten te verlagen.”

De ongeveer 160 werknemers van Kreisel Electric behouden hun baan. De merknaam blijft ook bestaan, evenals de huidige locatie. Kreisel is opgericht door de broers Johann, Markus en Philipp Kreisel. Markus, die de rol van algemeen directeur invult: “We kijken ernaar uit gebruik te maken van de kanalen die Deere heeft. Wij denken dat het de acceptatie van elektrische voertuigen vergroot.”

Laadstations

De Chimero HPC is de derde generatie laadstations die Kreisel bouwt. Door de overname door Deere & Co denkt het Oostenrijkse bedrijf dat elektrificatie van off-highway voertuigen sneller gaat verlopen.