Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Fendt voert de Europese dealerranglijst aan, Nexat breedspoortrekker wint gouden Agritechnica medaille, een nieuw logo voor Massey Ferguson, Zocon komt met de Greenkeeper Plus en Photoheyler camera stuurt schoffel en trekker. Dit was de week op Mechaman.

Fendt voert de Europese dealerranglijst aan, Nexat breedspoortrekker wint gouden Agritechnica medaille, een nieuw logo voor Massey Ferguson, Zocon komt met de Greenkeeper Plus en Photoheyler camera stuurt schoffel en trekker. Dit was de week op Mechaman.

Fendt voert Europese dealerranglijst aan

Fendt doet goede zaken in de jaarlijkse Dealer Satisfaction Index van de Climmar. De ranglijst die de Europese koepelorganisatie voor dealers jaarlijks opstelt is dit jaar gebaseerd op de mening van 862 dealers uit negen landen. Een jaar eerder waren er precies evenveel respondenten. Lees het volledige bericht.

Fendt, Claas en Kubota

In het algemeen klassement, waarin alle resultaten op de grote hoop worden gegooid, staat Fendt bovenaan. Claas presteert met een tweede plek prima in de ogen van de dealers. Kubota bekleed de derde positie op de dealerranglijst.

Nexat breedspoortrekker wint gouden Agritechnica medaille

De Agritechnica-organisatie kent een gouden innovatiemedaille toe aan de autonome Nexat breedspoortrekker van de Duitse fabrikant Kalverkamp. De machine rijdt op rijpaden. Het onbereden bed is 12 meter breed. Lees het volledige bericht.

Nooit bereden

Volgens de fabrikant wordt 95 procent van het totale oppervlak van het perceel door gebruik te maken van rijpaden nooit bereden.

Nieuw logo voor Massey Ferguson

Machinefabrikant Massey Ferguson viert het 175 jarig bestaan van het bedrijf met een nieuw logo. Het logo wordt begin volgend jaar geleidelijk ingevoerd. Lees het volledige bericht.

Opgefrist

Massey Ferguson heeft het zogeheten Triple Triangle-logo opgefrist. Het komende jaar rolt de fabrikant het nieuwe logo verder uit.

Nieuwe Zocon Greenkeeper Plus

Zonderland Machinehandel heeft een nieuwe Zocon Greenkeeper Plus geïntroduceerd. Het zes meter brede werktuig heeft 60 dubbele wiedegtanden en is voorzien van verstelbare glijsloffen. Lees het volledige bericht.

Drie rijen egtanden

De egtanden zijn verdeeld over drie rijen en kunnen in 12 stappen in diepte worden versteld.

Photoheyler camera stuurt schoffel en trekker

Het Duitse adviesbureau Photoheyler ontwikkelde een mechanische manier van onkruidbestrijden waarbij de trekker en de schoffelmachine met dezelfde camera’s worden aangestuurd. Agritechnica beloonde het met een zilveren medaille voor een van de beste innovaties. Lees het volledige bericht.

Een hectare per uur

Het rotorconcept van Photoheyler zou het mogelijk moeten maken om een hectare in een uur te bewerken.