Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

Tot 75 procent subsidie op landbouwmachines, een bandhark voor trekkers met een omkeerinrichting, elektronisch oormerk op zonne-energie, tot juli 2022 geen boete bij ontbreken registratie landbouwvoertuig en Machines4Green ontwikkelt een palenmaaier voor Raymo-machines. Dit was de week op Mechaman.

Tot 75 procent subsidie op landbouwmachines, een bandhark voor trekkers met een omkeerinrichting, elektronisch oormerk op zonne-energie, tot juli 2022 geen boete bij ontbreken registratie landbouwvoertuig en Machines4Green ontwikkelt een palenmaaier voor Raymo-machines. Dit was de week op Mechaman.

Tot 75 procent subsidie op landbouwmachines

Aanvragen voor de subsidieregeling Investeren in groen-economisch herstel kunnen vanaf vandaag worden ingediend. De subsidie is bedoeld voor investeringen in onder meer landbouwmachines. Voor een ondernemer die op het moment van aanvraag 40 jaar of jonger is, is het subsidiebedrag 75 procent van de investering. Lees het volledige bericht.

Minimaal 25.000 euro

Voor de subsidieregeling geldt een minimale investering van 25.000 euro en maximaal 150.000 euro.

Bandhark voor trekkers met omkeerinrichting

De Oostenrijkse fabrikant Reiter heeft een nieuwe bandhark ontwikkeld die in de hef van de trekkers met een omkeerinrichting past. Dat heeft als grote voordeel dat je tijdens het harken van het gras niet meer met de trekkerwielen over het gemaaide gras rijdt. Lees het volledige bericht.

Twee uitvoeringen

De Respiro, zoals de bandharken van Reiter heten, is er in twee uitvoeringen. De R6rd heeft een werkbreedte van zes meter, de R7rd harkt zeven meter gras bij elkaar. 

Elektronisch oormerk op zonne-energie

Het Zwitserse Agroscope doet in samenwerking met de eveneens Zwitserse dataspecialist Identitas AG onderzoek naar de werking van een oormerk op zonne-energie. Het oormerk is ontwikkeld door de start-up Ceres Tag. Lees het volledige bericht.

Data verzamelen

Het oormerk verzamelt gegevens over de locatie van de koe. Daarnaast registreert het beweging- en gedragspatronen.

Tot juli 2022 geen boete bij ontbreken registratie landbouwvoertuig

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat in een brief aan de Tweede Kamer weten dat het Openbaar Ministerie en de politie tot juli 2022 geen boete zullen uitdelen bij een staande houding als blijkt dat de eigenaar van een landbouwvoertuig niet voldoet aan de registratieplicht. Lees het volledige bericht.

Veel aanvragen

Op 21 december stond het aantal aanvragen voor registratie op ruim 660.000. De RDW verwacht aan het eind van 2021 een totaal van ruim 710.000 aanvragen. 

Machines4Green ontwikkelt palenmaaier voor Raymo-machines

Machines4Green, de Nederlandse importeur van de maaiers van Raymo, heeft een palenmaaier ontwikkeld. De elektrisch aangedreven maaikop wordt aan de zijkant van het R52-maaidek gemonteerd. Lees het volledige bericht.

Elektrische aandrijving

Net zoals de wielen en maaimessen van de Raymo Electric wordt ook de maaikop elektrisch aangedreven.