Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet Amazone stijgt flink

De omzet van de Duitse machinefabrikant Amazone is het afgelopen jaar met 22 procent gestegen. De totale omzet bereikte daardoor een record van 655 miljoen euro.

De omzet van de Duitse machinefabrikant Amazone is het afgelopen jaar met 22 procent gestegen. De totale omzet bereikte daardoor een record van 655 miljoen euro.

In 2020 was de omzet nog 537 miljoen euro. Toen steeg de omzet met 15 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral in Duitsland, Frankrijk, Polen en Rusland zag het bedrijf een flinke omzetgroei. Met name de machines met een grote werkbreedte bleken populair. In de Verenigde Staten en Canada profiteerde Amazone van een verbeterde verkooporganisatie.

De verhoogde vraag naar landbouwmachines en de gestegen omzet zorgde er voor dat het aantal werknemers toenam naar ongeveer 2.000. Dat zal nog verder kunnen stijgen. Om aan de vraag naar grote machines te kunnen voldoen breidt Amazone namelijk de vestiging in het Duitse Bramsche uit met 8.000 m2 vloeroppervlak. Daar zullen met name spuitmachines gebouwd worden.

De komende jaren wil Amazone nog meer inzetten op innovatie en het aanpassen van de machines aan de bodem en klimaat in de uiteenlopende regio’s in de wereld, zo schrijft het in een persbericht. Hoe de toekomst zich ontwikkeld is echter onduidelijk. Dat komt met name door ‘bijzondere economische en politieke invloeden’. Niet alleen ondervindt Amazone hinder van de tekorten aan onderdelen waardoor de productie vertraging oploopt, het zegt ook last te kunnen krijgen van de oorlog in Oekra├»ne. De gevolgen daarvan op het bedrijf kan het nu nog niet inschatten.