Favoriet

Bedrijfsnieuws

Tijdelijk kentekenbewijs vanwege lange doorlooptijd

De RDW biedt de mogelijkheid om een kentekenbewijs met een tijdelijke geldigheid aan te vragen. Het tijdelijke bewijs is in het leven geroepen vanwege de huidige lange doorlooptijd van de zogeheten aanvraag-goedkeuringsafspraak.

De RDW biedt de mogelijkheid om een kentekenbewijs met een tijdelijke geldigheid aan te vragen. Het tijdelijke bewijs is in het leven geroepen vanwege de huidige lange doorlooptijd van de zogeheten aanvraag-goedkeuringsafspraak.

Voor aanvragers die wachten op een reguliere inschrijving, herregistratie met CVO (Certificaat van Overeenstemming) of individuele goedkeuring kan een kentekenbewijs met een tijdelijke geldigheid geregeld worden. Daaraan zijn, zo meldt de RDW, wel voorwaarden verbonden. Een van die voorwaarden is het hebben van een zogenoemde bestaande financiĆ«le relatie met de RDW. Daarnaast moeten de technische gegevens van het betreffende voertuig worden doorgegeven.  

Bij aanvragen voor nieuwe landbouwvoertuigen of herregistratie met CVO die niet binnen redelijke termijn kunnen worden beoordeeld zal de RDW contact opnemen met de aanvrager om de mogelijkheid van een inschrijving met tijdelijke geldigheidsduur te bespreken. In dat geval wordt het voertuig op een later moment gekeurd.

Voor de aanvragen die nog in afwachting zijn van een identiteitsonderzoek zal de RDW een kentekenbewijs met een tijdelijke geldigheid gaan afgeven. Voor het ontvangen van dit kentekenbewijs hoeft de aanvrager  niets te doen. De RDW heeft inzichtelijk om welke aanvragen het gaat en zou deze week de kentekenbewijzen verzonden hebben. Met dit kentekenbewijs kunnen ook de benodigde kentekenplaten gemaakt laten worden. De geldigheid van dit kentekenbewijs wordt na het identiteitsonderzoek omgezet in een definitief kentekenbewijs. Het kenteken  en de kentekenplaat veranderen niet en kunnen gebruikt blijven worden.

In het geval aanvullende stukken niet op tijd worden opgestuurd of wanneer er geen identiteitsonderzoek uitgevoerd wordt, dan vervalt de tenaamstelling op 1 oktober 2022 en zijn het kentekenbewijs en de kentekenplaat niet meer geldig. Als er met het betreffende voertuig toch op de weg gereden moeten worden, dan moet het gekeurd worden op een keuringstation. De kosten daarvoor bedragen 140 euro. (Bronnen: RDW / Fedecom)