Favoriet

Bedrijfsnieuws

Unverferth neemt Orthman over

De Amerikaanse fabrikant Unverferth uit Kalida, Ohio neemt de landbouwdivisie van de Amerikaanse fabrikant Orthman uit Lexington, Nebraska over.

De Amerikaanse fabrikant Unverferth uit Kalida, Ohio neemt de landbouwdivisie van de Amerikaanse fabrikant Orthman uit Lexington, Nebraska over.

Orhtman heeft twee fabrieken in Lexington waar het bedrijf onder andere grondbewerkingsmachines, machines voor het toedienen van vloeibare kunstmest en zaaimachines bouwt. Verder maakt het bedrijf de DR rijenzaaimachines voor landbouwmachinefabrikant John Deere. Volgens John McCoy, eigenaar van Orthman, heeft het bedrijf de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in zijn fabrieken in Lexington, waardoor de productie in de toekomst kan worden uitgebreid.

75 jaar Unverferth

Unverferth is een familiebedrijf dat in 1948 werd opgericht en begon met de productie van trappen en hendels voor trekkers. In de jaren vijftig begon het bedrijf met het maken van dubbellucht-systemen. In 1963 bouwde het bedrijf zijn eerste fabriek en in de jaren zeventig werden de McCurdy landbouwwagens onderdeel van het programma. Het bedrijf bleef groeien en omvat tegenwoordig de merken Blu-Jet, Brent, KillBros, Parker, Top Air en Unverferth. De voornaamste producten van het bedrijf zijn graanoverlaadwagens, maar het bedrijf bouwt ook machines voor de grondbewerking, machines voor het toedienen van vloeibare kunstmest en dubbellucht.