Favoriet

Bedrijfsnieuws

Väderstad neemt de productie van schoffelmachines van Thyregod over

Väderstad, de Zweedse fabrikant van zaaimachines en machines voor grondbewerking, heeft de productierechten van de TRV en de getrokken TRV Swingking schoffelmachines van Thyregod overgenomen.

Väderstad, de Zweedse fabrikant van zaaimachines en machines voor grondbewerking, heeft de productierechten van de TRV en de getrokken TRV Swingking schoffelmachines van Thyregod overgenomen.

Volgens Väderstad ontbraken schoffels nog in het programma van de fabrikant en vullen de schoffelmachines van Thyregod het programma van Väderstad mooi aan. Vanaf 1 juni 2023 is Väderstad verantwoordelijk voor de schoffelmachines. Ze worden in eerste instantie nog onder de merknaam Thyregod verkocht en gebouwd in de Thyregod fabriek in Denemarken. Pas in juni 2024 verschijnen de eerste schoffelmachines in Väderstad-kleuren.

Schoffels van 4 tot 12 meter

Thyregod bouwt het moment twee serie schoffels, de TRV-serie met werkbreedtes van 3, 4, 6 en 9 meter breedt en de getrokken TRV SwingKing met werkbreedte van 12 meter die geleverd kan worden met twee frames met een breedte van 6 meter. Thyregod is een Deens bedrijf wat stamt uit 1918, het bedrijf produceert naast schoffels ook stenenrapers, veegmachines, bietenrooiers, bietenreinigers en stroharken. Na de overname van Tim door Thyregod in 2000 bouwt het bedrijf ook kiepwagens, bietenrooiers, zanddumpers en silagewagens onder de naam Tim.

Trend

De overname van de schoffelmachines van Thyregod door Väderstadt past in een trend. Zo hebben meerdere grote fabrikanten van grondbewerkingsmachines doormiddel van overnames van bedrijven of een divisie van bedrijven schoffels aan hun programma kunnen toevoegen. Zo werd het Nederlandse Steketee in 2018 door Lemken overgenomen en nam Amazone in hetzelfde jaar de schoffeldivisie van Schmotzer over. Een jaar later gingen Kerner en Dickson samenwerken, waardoor de schoffels van Dickson onder de Dickson-Kerner naam werden verkocht. In 2021 nam Pöttinger de tak mechanische onkruidbestrijding van CFS over. Vorige week maakte Kverneland nog bekend dat het bedrijf het Franse Phenix over had genomen.