Favoriet

Bedrijfsnieuws

AGCO boekt 27 procent meer omzet in eerste half jaar

Agco, het moederbedrijf van Massey Ferguson, Fendt en Valtra, heeft in het eerste half jaar van 2023 27 procent meer omzet geboekt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het concern zag de omzet stijgen tot 7,2 miljard dollar. De voortekenen waren al zichtbaar in het eerste kwartaal van het jaar toen Agco een omzet meldde van 24,1 procent, ofwel 3,3 miljard dollar.

Agco, het moederbedrijf van Massey Ferguson, Fendt en Valtra, heeft in het eerste half jaar van 2023 27 procent meer omzet geboekt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het concern zag de omzet stijgen tot 7,2 miljard dollar. De voortekenen waren al zichtbaar in het eerste kwartaal van het jaar toen Agco een omzet…

De omzet is met name gestegen door de goede zaken die Agco deed in Europa en het Midden-Oosten. Gedreven door een groeiende verkoop van onderdelen en trekkers in de hogere vermogensklassen boekte het bedrijf 3,7 miljard dollar omzet. Ter vergelijking: dat was in dezelfde periode vorig jaar 2,8 miljard. De stijging komt neer op 28 procent.

Uitgesplitst in landen blijven Spanje en Italië achter, maar dat wordt opgevangen door de groei in onder meer Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Turkije.