Favoriet

Bedrijfsnieuws

Hoofdkantoor Kverneland-Kubota in Nieuw-Vennep

Innovatie, groei en samenwerking. Dat is het doel waarmee machinebouwers Kverneland en Kubota een gezamenlijk Europees hoofdkantoor gaan bouwen in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep. Kverneland is in 2011 overgenomen door het Japanse Kubota.

Innovatie, groei en samenwerking. Dat is het doel waarmee machinebouwers Kverneland en Kubota een gezamenlijk Europees hoofdkantoor gaan bouwen in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep. Kverneland is in 2011 overgenomen door het Japanse Kubota.

“Onze productielocatie in Nieuw-Vennep ligt vlakbij Schiphol en is een handige en efficiënte locatie voor reizen in en uit Europa”, vertelt Arild Gjerde. Gjerde is per 1 januari de nieuwe CEO van de Kverneland Group. “We gebruiken de locatie al voor verschillende doeleinden voor zowel Kubota als voor Kverneland. De nieuwe vergaderfaciliteiten en de nieuwe showroom zullen een geweldige plek zijn voor externe en interne vergaderingen en evenementen.”

In 2024 moet er in Nieuw-Vennep een nieuwe Europees hoofdkantoor verrijzen. Het nieuwe gebouw bestaat uit een showroom van 1.100 vierkante meter. Het kantoorpand wordt 8.500 vierkante meter groot en de nieuwe bedrijfshal beslaat 3.000 vierkante meter. Klunder Architecten heeft inmiddels een aantal impressies van het te bouwen pand gepubliceerd. Met het ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van glas, beton en aluminium gevelbekleding wordt verwezen naar de Japanse architectuur. Het interieur krijgt, in tegenstelling tot het exterieur, een warm uiterlijk door de toepassing van veel hout en groen.

Kleine plus

De nieuwbouwplannen worden bekend in een jaar waarin Kverneland en Kubota voor de nodige uitdagingen stonden. Gjerde: “We zijn van een periode met een zeer sterke vraag in een situatie gekomen waarin de distributiesector met hoge voorraden werd geconfronteerd. Dit heeft een negatieve invloed gehad op onze orderintake. Ik verwacht dat we nog steeds een behoorlijke omzet boeken dit jaar met een kleine plus ten opzichte van 2022.”

Kverneland is opgericht in 1879 in Noorwegen. Tegenwoordig heeft de Kverneland Group productielocaties in Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Rusland, China en Nederland. De Group heeft verkoopkantoren in 17 landen en exporteert naar 60 landen. Kverneland Group heeft 2.859 medewerkers. Kubota startte in 1890 en heeft haar hoofdkantoor in het Japanse Osaka. Het bedrijf bouwt landbouwmachines, motoren en bouwmachines en levert daarnaast ook metalen buizen en leidingen. In totaal werken er ruim 25.000 werknemers bij het bedrijf.