Favoriet

Bedrijfsnieuws

CNH stoot ploegenfabrikant Overum af

De Duitse investeringsmaatschappij FairCap heeft de ploegenfabriek van Overum van CNH gekocht. In 2016 kocht CNH de Zweedse ploegenfabrikant als onderdeel van Kongskilde.

De Duitse investeringsmaatschappij FairCap heeft de ploegenfabriek van Overum van CNH gekocht. In 2016 kocht CNH de Zweedse ploegenfabrikant als onderdeel van Kongskilde.

Een tijdlang zijn de ploegen van het merk onder de naam New Holland verkocht. Daar komt nu een eind aan. Het bedrijf gaat nu zelfstandig verder, zegt Max Koch-Heintzeler, managing partner vaan Faircap. “Ploegen blijft belangrijk om de grond te bewerken, zeker om onkruid te kunnen beheersen in de biologische landbouw.” Het bedrijf moet zich nu volledig richten op de productie en verkoop van ploegen en de reserveonderdelen.

Faircap is een familiebedrijf en is vooral gespecialiseerd in de overname van kleine tot middelgrote bedrijven van een grotere holding. Zo heeft het onder meer verenfabrikant S&P en elektronicaleverancier Exprotec in het portfolio.

Update 6 mei 2024:

CNH geeft in een reactie aan dat het ploegenfabriek Overum heeft verkocht omdat het zich wil richten op de eigen kernproducten en tegelijkertijd de eigen ontwikkelde technieken verder wil ontwikkelen. Daar komt bij dat de fabriek in Overum niet voldoende winstgevend was en het marktaandeel daalde. CNH heeft een soepele overgang met Faircap afgesproken zodat de levering van ploegen ook de komende maanden gewaarborgd blijft. New Holland dealers kunnen straks Overum ploegen verkopen en reserve onderdelen voor de reeds verkochte New Holland ploegen blijven leverbaar. Tegelijkertijd zal Faircap de Overum ploegen via nieuwe dealers gaan verkopen.