Mechanisatiesector opperbest gestemd

De stemming in de Europese mechanisatiesector is sinds 2012 niet meer zo goed geweest als nu. Dat blijkt uit de Business Barometer van Europese brancheorganisatie CEMA.

Gezien de huidige orderintake, verwachten de meeste fabrikanten een omzetstijging in de komende zes maanden. Met name het aantal orders dat van buiten Europa komt zijn fors gestegen.

De Poolse fabrikanten komen uit een dal en geven aan dat de markt, met name voor hun trekkers, weer groeit. De verwachtingen zijn voor de komende tijd nog niet zeer goed, maar volgens de Polen voldoende. In Duitsland groeit de markt en zijn de verwachting prima. Door de droogte is er in Spanje nog niet veel verbetering. In Frankrijk en Italië zijn de verwachtingen in sommige delen van het land niet goed, terwijl de markt in andere regio’s wel weer beter is. In Oost-Europa denken fabrikanten dat het hoogtepunt in de verkoop en orderintake al geweest is, de markt daar blijft stabiel.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.