Stemming mechanisatiesector laat te wensen over

De stemming in de Europese mechanisatiesector is niet goed. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA, de Europese brancheorganisatie. Met name de trekker- en oogstmachinehandel valt tegen.

De Barometer is een maandelijks onderzoek waaraan 140 senior managers uit 9 landen deelnemen. De managers die trekkerfabrikanten representeren zijn van alle ondervraagden het minst optimistisch over de huidige gang van zaken. Eenderde van hen is ontevreden over de verkoop in de eerste maanden dit jaar. Slechts een kwart verwacht een omzetstijging in 2019. Voor de fabrikanten van oogstmachines gelden dezelfde cijfers.

Hoewel de algehele stemming in de mechanisatiesector niet goed is, zijn er toch landen waar een positieve sfeer hangt. Met name in Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrjk en Zwitserland is de stemming beter dan gemiddeld.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.