Favoriet

Apps

Agrarische apps steeds meer gedownload

Agrarische applicaties worden in de landbouw steeds meer toegepast. Dat meldt AgroApps, de online database waarin alle agrarische apps worden verzameld. Volgens hun gegevens verdubbelt het aantal downloads maandelijks.

De top vijf van meest gedownloade applicaties is volgens de gegevens van AgroApps afkomstig uit de categorieën ontspanning, mechanisatie, akkerbouw en algemeen. Veehouderij staat niet in de top vijf. Daarbij moet volgens AgroApps worden vermeld dat de veehouderijsector het ten opzichte van de akkerbouw met de helft minder Nederlandstalige apps moet doen.

De top vijf van 2013

8 procent van het totaal. De meest gedownloade applicatie in 2013 is volgens de gegevens van AgroApps Landleven aan Zee. De online boerderij game is ontworpen voor demobiel en bevat alle bekende eigenschappen van de boerderij.

6 procent van het totaal. Op nummer twee staat GPS gebied opmeten. De app maakt het mogelijk verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van percelen op te meten.

5 procent van het totaal. De top drie wordt gecompleteerd door Telermaat. De applicatie is een middelenlijst voor de aardbeien en boomkwekerijsector.

4 procent van het totaal. Het Super Zwitsers Zakmes staat op nummer vier. De applicatie heeft acht functies waaronder een gradenboog, een flashlight en een schietlood voor het aantonen van een hoekafwijking.

3 procent van het totaal. Buienalarm. De applicatie waarschuwt voor naderende buien gebaseerd op de locatie waar de gebruiker is of op een vooraf ingestelde locatie.