Favoriet

Bedrijfsnieuws

Landbouwindustrie China in stroomversnelling

De landbouwmachine-industrie in China maakt een snelle ontwikkeling door. De totale productiewaarde bedraagt meer dan 300.000.000.000 Chinese Renminbi (ruim 36 miljoen euro) en het totaal vermogen van geproduceerde landbouwmachines is meer dan 1 miljard kW.

YTO_wheeled_tractorIn China vormen trekkers en oogstmachines het grootste deel van de productie. In 2012 was de totale productie 2,25 miljoen exemplaren. Er is momenteel sprake van een verandering: de productie van grote trekkers stijgt gestaag, terwijl die van de kleine trekkers geleidelijk afneemt.

Subsidie voor maïs- en rijstteelt

Om de mechanisatie in de maïs- en rijstteelt een boost te geven, heeft de Chinese regering besloten de subsidies voor die sectoren te verhogen. En niet zonder resultaat. Sinds 2007 is de mechanisering van de maïsteelt van 6,8 procent tot 42,8 procent in 2012. De mechanisatie in de rijstteelt steeg van 11 procent in 2007 naar 31,7 procent in 2012.

John Deere, CNH, Agco en Claas

Op dit moment produceren John Deere, CNH, Agco en Claas allemaal in China. Zij gaan de concurrentie aan met Chinese bedrijven zoals de YTO Group, Foton Lovol, Dongfeng Agricultural Machinery, Shifeng Group, Zhongshou , Chery Heavy Industries.
De grootste Chinese trekkerfabrikanten, gevestigd in China (Bron: Google Maps)